May 16, 2017 Uncategorized 0

De Dutch Breeders Foundation of Show jumpers [DBFS] organiseert vrijdag 2 maart 2007 een bijeenkomst waarin hengstenhouders hun hengsten toelichten zodat het voor de fokkers makkelijker is om een goede keuze voor hun merries te maken. De bijeenkomst gaat van start om 13.00 in de IJsselhallen in Zwolle en is toegankelijk voor fokkers en andere paardenliefhebbers.
Voor deze bijeenkomst heeft de DBFS hengstenhouders uitgenodigd om hun fokkerijvisie en de fokkerij van enkele van hun hengsten te behandelen. Behalve de pedigree van hun hengsten en de merrielijn waaruit hij komt, komen de volgende onderwerpen aan de orde :
• Welke bijdrage kan de hengst leveren voor de fokkerij?
• Welke positieve eigenschappen vererft de hengst?
• Welke minder positieve eigenschappen vererft de hengst?
• Wat voor soort merrie heeft de hengst nodig? Aan welke voorwaarden moet de merrie voldoen om de combinatie succesvol te laten zijn?
• Met welke combinaties [met wat voor merries qua pedigree, exterieur, karakter e.d.] is de hengst succesvol gebleken?
De volgende hengstenhouders komen tijdens de fokkerijbijeenkomst op Zwolle International aan het woord: Stal Bessemeind, Eloma Hoeve, Enterbrook, Stal Eurocommerce, Hein Peeters, Stal Roelofs, Reinie Tewis, VDL Stud, en staan klaar om uw vragen te beantwoorden.