May 16, 2017 Uncategorized 0

De Dressage Night is al sinds jaar en dag een bekend en geliefd onderdeel van het hengstenconcours Zwolle International. Ook deze editie is de piste in de IJsselhallen op zaterdag 3 maart vanaf 18.00 uur gereserveerd voor een programma dat bestaat uit een unieke combinatie van show en dressuursport. Zo kunnen bezoekers genieten van een uniek staaltje horsemanship tijdens een indrukwekkend optreden van de Tsjechische Honza Bláha.

Na de succesvolle shows tijdens Jumping Amsterdam in januari brengt de bekende paardentrainer Honza Bláha ook een bezoek aan Zwolle International. Op verschillende momenten in het programma laat Bláha zien wat je allemaal kunt bereiken door op een natuurlijk manier met paarden te communiceren. Zijn methode lijkt erg op de Parelli Natural Horsemanship. Honza gebruikt oefeningen om in vrijheid met zijn paard te werken, maar ook ontspanning staat in zijn training centraal. Spectaculair berijdt hij zijn paarden enkel met twee zweepjes en weet desondanks de volledige controle te behouden. Naast dit spectaculaire optreden wordt deze avond ook de internationale Grand Prix wedstrijd verreden in de strijd om de titel Stad Zwolle Best Stallion Dressage. Hierin verschijnen onder andere Edward Gal met G4S IPS Gribaldi, de Duitse Andrea Landy-Silling met Münchhausen, de Zweed Patrick Kitell met Hesslegårds Weltmeister en de Franse Sylvie Corellou met Helio II aan de start. Verder worden ook een aantal opvallende dressuurhengsten uit de nieuwe jaargang gepresenteerd en wordt het programma op een fantastische en toepasselijke wijze afgesloten.

 

Een entreebewijs voor zaterdag 3 maart is de gehele dag geldig en kost voor een volwassene € 20,- en € 15,- voor een kind tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 4 jaar krijgen gratis toegang. Zwolle International vindt plaats van woensdag 28 februari tot en met zondag 4 maart in de IJsselhallen in Zwolle. Naast de dressuurcompetities in het weekend vinden doordeweeks zowel nationale als internationale springwedstrijden plaats. Kaarten zijn te bestellen via TopTicketLine 0900-3005000 (45 cpm).