May 16, 2017 Uncategorized 0

Een tot de laatste plaats volgepakte Nekkerhal in het Belgische Mechelen zag een uitermate spannende Kür op muziek, waarin de startende combinaties wereldbekerpunten trachtten te verdienen om zo in de finale van de wereldbeker in Las Vegas (die van 19 – 22 april 2007 wordt verreden) van start te mogen gaan. Met de zege van Imke Schellekens, de tweede plaats van Edward Gal en een vierde plek voor Laurens van Lieren hebben deze drie ruiters zoveel punten weten te verzamelen dat het onwaarschijnlijk lijkt dat zij niet in die finale van start mogen gaan. Temeer omdat van de vier resterende wedstrijden er nog twee in Nederland (Jumping Amsterdam van 25 – 28 januari 2007 en Indoor Brabant van 22 – 25 maart 2007) verreden worden.
Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde), die met Sunrise op Tweede Kerstdag al met overmacht de Grand Prix wist te winnen door als enige van de zeventien starters ruim boven de 70% te scoren en wel 73.458% ,was ook in de Kür onnavolgbaar. In de Grand Prix werd het met drie Nederlanders op de eerste drie plaatsen – Laurens van Lieren (Rijswijk) met Hexagon’s Ollright die tweede werd en Edward Gal (Harskamp) met G4S Gribaldi, die derde werd – een Nederlands feestje. In de Kür op muziek verstoorde de Amerikaanse Catherine Haddad met Maximus het complete Nederlandse feestje door zich tussen Gal met G4S Gribaldi, die tweede werd, en Van Lieren met Hexagon’s Ollright, die vierde werd, te nestelen.
Dankzij deze tweede zege van Schellekens – eerder won zij al in het Londense Olympia – klom Imke op naar de tweede plaats in het klassement en is zij de leidster in het klassement, de Duitse Ellen Schulten Baumer, tot op negen punten genaderd. Laurens van Lieren staat nu derde, terwijl Edward Gal de vierde plaats in het tussenklassement inneemt. Marlies van Baalen (Brakel), die ook punten had kunnen scoren in Mechelen, werd in de nacht van Eerste op Tweede Kerstdag gekweld door buikpijn, waardoor zij op dinsdag stond te zwabberen op haar benen. “Ik was echt zo beroerd dat ik dinsdag echt niet in staat was om te rijden”, aldus Marlies, die in Mechelen van start had zullen gaan met BMC Relevant.
Met een tiende plaats in de Kür op muziek kon ook Jeanette Haazen (Neeroeteren/Bel) op een zeer geslaagde reis naar Mechelen terugzien, want in de Lichte Tour pakte zij beide malen met Nartan de overwinning, voor Edward Gal met de zeer goede merrie G4S Sisther de Jeu. Bart Bax (Luyksgestel) eindigde in de Kür op muziek met Krawall als twaalfde, terwijl Christa Laarakkers (Winschoten) met Ovation als veertiende eindigde.

Voorafgaande aan de wedstrijd in Mechelen had Imke Schellekens al te kennen gegeven maar wat graag naar de wereldbeker finale in Las Vegas te willen en daarvoor kreeg zij in de Belgische stad de tickets. “Het was een geweldige atmosfeer. Zaten er zeker 6.000 mensen naar de Grand Prix te kijken, nu met de Kur hingen ze werkelijk met de benen buiten!”, vertelde Imke, die een schitterende Kür reed met als absolute hoogtepunten de pirouettes en de zijgangen, die dan ook zeer hoog werden gewaardeerd. “Ik krijg nergens meer cijfers lager dan een zeven en er zitten soms zelfs al negens tussen. De vorm die we in Londen te pakken hadden is nog steeds aanwezig. Sterker nog, we verbeteren iedere keer nog weer een beetje en zoals het nu lijkt is het einde nog lang niet in zicht” , aldus een dolgelukkige amazone, die alle redenen had om tevreden te zijn, omdat er in zowel haar Grand Prix als in de Kür alles lukte.