May 16, 2017 Uncategorized 0

Deze week start het hengstenconcours Zwolle International in de IJsselhallen in Zwolle. Van woensdag 28 februari tot en met zondag 4 maart zullen ongeveer 150 hengsten deelnemen. De concoursorganisatie en bezoekers kunnen zich verheugen op een zeer sterk deelnemersveld. Zowel bij het springen als de dressuur nemen de beste goedgekeurde hengsten van diverse stamboeken uit binnen- en buitenland deel aan de strijd om de prestigieuze titels Best, Promising, Young en Future Stallion.
Doelstelling van de organisatie van het hengstenconcours is om de beste hengsten uit Nederland en een groot aantal zeer interessante hengsten uit het buitenland aan de start te krijgen. De Nederlandse hengsteneigenaren hebben massaal ingeschreven voor de springcompetities. Zo verschijnen onder andere Wout Jan van der Schans met Broere Maroon (v. Contango), Broere VDL Pacific (v. Corland) en Sir Corland (v. Corland), Wim Schröder met Eurocommerce Vancouver (v. Le tot de Semilly), Rogier Linssen met Liefhebber’s Patent (v. Colino), Ben Schröder met BMC Rubert R (v. Mermus R) en Jeroen Dubbeldam met BMC Chiquitin La Silla (v. Chin Chin) en BMC Untouchable (v. Hors la Loi II) in de wedstrijdring. Maar ook de buitenlandse deelname bij het springen is verrassend interessant. De bekende Duitsers Ullrich Kirchhoff en Gerd Sosath nemen deel aan het hengstenconcours. Sosath start onder andere met de hengsten Chalan (v. Chambertin) en Catoki (v. Cambridge). Ook de Ierse Dennis Lynch brengt diverse hengsten mee, waaronder Gem of India (v. Graf Grannus) en Schneesturm (v. Abdullah). Ander opvallende namen in de Grand Prix zijn de Engelse Philip Spivey met Ramanov II (v. Heartbreaker), landgenoot Deborah Jackson met Larino (v. Concorde), de Oostenrijkse Gerfried Puck met VDL Mirage (v. Caretino) en de Belgische Dennis van Tilburg met VDL Alcantino (v. Ahorn) en VDL Hold up Premier (v. Narcos II). Niet de minste deelnemer aan Zwolle International is de jonge Duitser Torben Köhlbrandt die met onder andere Concept II (v. Concerto II) van start gaat in de IJsselhallen.

In de Grand Prix dressuur om de titel Stad Zwolle Best Stallion start Kirsten Beckers met het kersverse KWPN Paard van het Jaar, Broere Jazz (v. Cocktail). Ook diverse nakomelingen van deze hengst maken hun opwachting in de dressuurpiste. Zo start Ferenc Damen met Westrade’s Ursus in de Future Stallion en Annemiek Vincourt met Wijdewomer’s Riant in de Schoonmaakbedrijf Kalshoven Promising Stallion. Ook Imke Schellekens-Bartels, Remy Bastings en Hans Peter Minderhoud doen een greep naar de titels. In de zwaarste klasse starten de Nederlanders Marlies van Baalen met BMC Kigali (v. Wolfgang) en Edward Gal met titelverdediger G4S IPS Gribaldi (v. Kostolany). Buitenlandse oppositie komt er van onder andere de Franse Sylvie Corellou met Helio II (v. Flamenco XII), Patrick Kittel met Hesslegårds Weltmeister (v. Weltmeyer) uit Zweden, de Japanse Toshihiko Kiso met Corrado (v. Cortez), de Portugese Daniel Pinto met de Lusitano Galopin de la Front (v. Espanto) en de Duitse Andrea Landy-Silling met Laverno S NRW (v. Lanciano) en Münchhausen TSF (v. Hohenstein).

Uiteraard zijn bovengenoemde namen een greep uit het totale deelnemersveld