May 16, 2017 Uncategorized 0

Na het succes van de vorige twee edities zal ook dit jaar, in samenwerking met De Paardenkrant, het Paardenkrant Nakomelingen Kampioenschap plaatsvinden tijdens het hengstenconcours Zwolle International.
De formule is inmiddels verbeterd, maar de gedachte achter de unieke wedstrijd blijft hetzelfde: de beste jonge springpaarden die hun vader vertegenwoordigen in een bijzondere nakomelingencompetitie. De wedstrijd past goed binnen het concept van Zwolle International, waar alles draait om hengsten, sport en fokkerij, en onderstreept bovendien het belang van een goede fokker. Per categorie is er veel prijzengeld beschikbaar en voor de fokkers van de winnende paarden in de finale ligt er per rubriek een riante fokkerspremie klaar.

Het kampioenschap wordt op vrijdagmiddag 2 maart verreden. In de teamcompetitie springen zullen maar liefst 35 teams van drie paarden het tegen elkaar opnemen in de klassen 1.10/1.20m voor vijf- en zesjarigen en 1.30/1.35m voor zes jaar en oudere paarden. Er komen nakomelingen aan start van ondermeer Andiamo Z, Calvados, Cantos, Casco, Calano, Corland, Goodtimes, Guidam, Heartbreaker, Hors la Loi II, Krunch de Breve, Indoctro, Indorado, Larino, Lux Z, Manhattan, Mermus R, Namelus R, Nassau, No Limit, Now or Never, Odermus, Oklund, Oramé, Placido, Animo, Concorde en Ovidius. Vorig jaar werd de 1.10/1.20m springrubriek gewonnen door het team van nakomelingen van Guidam, terwijl in de hoogste rubriek 1.30/1.35m de Indorado’s overtuigend de overwinning voor zich opeisten.