May 16, 2017 Uncategorized 0

In de tot in de nok toe bezette IJsselhallen vond tijdens de zogenaamde klompenavond de finale plaats van de Staalservice Zuidbroek Trofee.
Juryleden waren Jaap van der Meulen, springruiter Jeroen Dubbeldam en voorzitter van Jong KWPN Nick Smit. Zij hadden toch nogal een wat verschillende smaak, maar na twee omlopen kwam zeer terecht Wizzkid’s Gonda (v.Patijn) van Ritsema Sierbestrating met aan de leidsels Derk Jan Mekkes op kop. Tweede werd Wisconsin Landzicht (v.Marvel) van Stal Landzicht met Mark de Groot. Deze koplopers blonken zonder meer uit in front en dat is een must voor een tuigpaard. Wonder van de Ursahof (v.Patijn) van Bovenhof en Steenbergen werd derde in handen van Harm Jan Veenstra gevolgd door Wonder (v.Ganges) van de HBC-stal met Henk Hammers. Wonder is een nakomeling van Sofiabala (ster) x Ganges, gefokt door B. Bikker / manege ‘De Dollard’ en komt uit de stam van de heren P. en T. van Zessen te Meerkerk. Wonder had al vier overwinningen op zijn naam staan maar was nu wat minder fanatiek showend. In de totale eindstand kon hij zijn koppositie behouden gevolgd door Wizzkid’s Gonda en Wonder van de Ursahof.

De Young Riders hadden een fraai winnaar in Jasper van Manen met Melviro (v.Waterman) van Thomas van der Weiden. Jasper liet de uiterst elegante zwarte Melviro extra van de vloer gaan en wist hem in het front zeer deftig te houden. Tweede werd Radeska (v.Hofmeester) van Toon van Doorn. Met zeer veel beweging liet Josina van Zijtveld de sportmerrie er over gaan. Vervolgens mocht Natasja Halbertsma de hengst Victory (v.Manno) van de HBC-stal, De Groot en Liezen opstellen gevolgd door de vierde finalist Arte Soet, die Tasman Landzicht (v.Marvel) van Stal Landzicht voorstelde.

Manno (v.Fabricius) won de hengstenrubriek waaraan zeven hengsten deelnamen. Eigenaar Kees van der Maat showde de weer niet te kloppen hengst. Tweede werd Tendens HBC (v.Larix) met aan de leidsels Harry van Middelaar. De bruine showde op bijzonder fraaie wijze en liet Patijn (v.Kolonel) van Harmannus Boelen met Harm Jan Veenstra daarmee achter zich. Vierde werd Vulcano (v.Manno) van Bertus Kwarten met Lambertus Huckriede.