May 16, 2017 Uncategorized 0

Vandaag start het internationale paardenevenement Zwolle International, het enige hengstenconcours ter wereld. Vanaf woensdag 28 februari draven, galopperen en springen de beste hengsten van de wereld vijf dagen lang door de piste in de IJsselhallen in Zwolle.
Meer dan honderd vijftig goedgekeurde hengsten dingen mee naar de prestigieuze titels die gehaald kunnen worden in de diverse internationale spring- en dressuurwedstrijden. Naast sport biedt Zwolle International ook spectaculaire showonderdelen met onder andere de dressuurhengst Broere Jazz en de Tsjechische paardentrainer Honza Bláha. De eerste avond van het concours hippique is gereserveerd voor de Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar, met prachtige aanspanningen en spectaculaire wedstrijdelementen zoals de strijd om de Zilveren Klomp. Voor de liefhebbers van spanning is de finale van de Stad Zwolle Best Stallion Jumping op vrijdagavond een uitgelezen kans. De hengsten springen met hoge snelheden over hindernissen van 1.50m hoog, maar ook de sprookjesachtige Dressage Night op zaterdagvond zal voor veel publieke belangstelling zorgen.

Van woensdag 28 februari tot en met vrijdag 2 maart komen de springhengsten aan start. Op vrijdag strijden vele springpaarden om de eer van hun vader in het Paardenkrant Nakomelingen Kampioenschap. De woensdagavond is gereserveerd voor de Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar en zaterdag 3 en zondag 4 maart is het de beurt aan de dressuurhengsten. Als u nog geen toegangskaarten heeft bemachtigd kunt u tijdens Zwolle International terecht aan de kassa in de IJsselhallen.