Hippo Zorg Informatie

De Hippo Zorg Jumping Challenge is een wedstrijdserie voor combinaties die startgerechtigd zijn in de klasse L, M, Z of ZZ springen en in het bezit zijn van een geldige startkaart. De serie bestaat uit een aantal reguliere springwedstrijden die erkend zijn als kwalificatiewedstrijd waar Hippo Zorg Jumping Challenge deelnemers plaatsingspunten kunnen verdienen en wordt afgesloten met een halve finale tijdens Hippisch Hengelo (december 2007) en de finale die tijdens Zwolle International (februari 2008) wordt verreden. Om de strijd zo eerlijk mogelijk te maken zijn de deelnemers verdeeld in twee groepen, amateurs en ervaren deelnemers.
Ruiters kunnen voor de serie inschrijven door overmaking van het inschrijfgeld (€ 175) op het rekeningnummer van Zwolle International onder vermelding van de naam van het paard en de ruiter, klasse en combinatienummer. De inschrijving voor de selecties loopt daarna via de normale weg bij de organiserende vereniging. Iedere Hippo Zorg Jumping Challenge-deelnemer mag maximaal tien keer starten in een kwalificatie, waarvan de beste vijf resultaten tellen. De behaalde punten per deelnemer worden wekelijks verwerkt en zijn op deze site te vinden. Om de serie voor de ruiters aantrekkelijker te maken is dit jaar de nieuwe promotieregeling van toepassing. Tijdens het Hippo Zorg Jumping Challenge-seizoen is het mogelijk om eenmaal te promoveren met gedeeltelijk behoud van punten.
Tijdens elke Hippo Zorg Jumping Challenge selectiewedstrijd ontvangen de winnaars tevens een prachtige statiedeken, aangeboden door Harry’s Horse. Harry’s Horse is groot leverancier van alle artikelen voor paard én ruiter en biedt een uitgebreidt assortiment voor elke paardenliefhebber. Het is voor verenigingen mogelijk om zich aan te melden als selectiewedstrijd.